October 28, 2017

Info om event

Hvad er en case competition?

I en case competition forsøger et hold på 3-4 deltagere at løse en udfordring eller et problem, som er blevet stillet af en casevirksomhed. Holdet konkurrerer med andre hold om at finde den bedste løsning indenfor en fastsat tidsramme. Holdene præsenterer sin løsning for et dommerpanel, og bedste hold vinder case competitionen.

Hvad er PSCC18?

PSCC18 er et event, der ønsker at bygge bro mellem erhvervslivet og studerende. Eventet foregår over to dage fra d. 19.-20. april i samarbejde med konsulenthuset Qvartz og Finansministeriet.
Torsdag d. 19. april gives en introduktion til casearbejde samt forskellige workshops. Derudover fortæller statskundskabsdimittend og konsulent hos Qvartz, Kristoffer Schaldemose, hvordan en samfundsvidenskabelig dimittend passer med konsulentbranchen. Om aftenen offentliggøres casen, som holdene arbejder med indtil klokken 16:00 fredag. Herefter præsenterer hvert hold deres mulige løsninger i de indledende runder, hvorfra tre hold går videre til finalen og til muligheden for at blive de første vindere af Political Science Case Challenge og 10.000 kroner.

Hvorfor deltage?

Casearbejde er et unikt værktøj til at anvende dine akademiske redskaber på virkelighedens udfordringer. Du vil få træning i at bryde problemer ned i delelementer, analysere dig frem til løsninger og præsentere dem for et dommerpanel. Alt sammen noget, der hjælper dig til at omsætte din teori til praksis.
Udover at forplejning er gratis både torsdag og fredag, er der også chancen for at vinde 10.000 kroner!

Hvem kan deltage?

Studerende på samfundsvidenskabelige studieretninger på 6. semester og op til og med ph.d.-niveau kan deltage. Læser du ikke statskundskab eller OPØ? Så tilmeld dig alligevel. Kravet for et hold er, at minimum to holddeltagere skal være samfundsvidenskabelige studerende.
Derudover behøves du ikke læse på Aarhus Universitet. Studerende fra hele Danmark er mere end velkomne.

Hvornår er det?

Torsdag d. 19. april afholdes casetræningseventet fra klokken 16-20:30, der er obligatorisk for alle deltagere.
Om aftenen skydes casearbejdet igang, og varer indtil klokken 16 fredag d. 20. Efter en middag for alle deltagere afholdes PSCC18-finalen i Dome of Visions klokken 19. Efter finalen og kåringen af vinderen er networkingsession med champagne, musik og mulighed for at tale med Qvartz, Djøf og Finansministeriet om karriere, dine fremtidige muligheder og selvfølgelig at have en hyggelig aften i gode omgivelser.

 

Program for PSCC18